Darmowa dostawa od 190 zł. Rabat do 6%. Szczegóły tutaj.
BAZA WIEDZY

Tran Rosita

Olej z wątroby chimery Rosita

Hydrolizat kolagenu Great Lakes Wellness

Kosmetyki Raw Nature

Tran Rosita

  • 1. Co to jest olej z wątroby dorsza Rosita Extra Virgin?

    Rosita Extra Virgin Cod Liver Oil to prawdziwy norweski olej z wątroby dorsza, który jest świeży, surowy i ręcznie wytwarzany z wątróbek dzikich ryb przy użyciu tradycyjnej techniki ekstrakcji, która jest całkowicie naturalna. Olej jest nierafinowany i wytwarzany bez udziału wysokiej temperatury w procesie, który chroni jego wartości odżywcze. Ponadto podczas procesu ekstrakcji nie używa się żadnych chemikaliów, rozpuszczalników ani urządzeń mechanicznych. To niezwykle rzadki i cenny rodzaj oleju, taka produkcja nie jest możliwa na masowa skalę. Rosita Extra Virgin Cod Liver Oil ma jasno złoty kolor i łagodny, świeży rybi smak. Został dokładnie przetestowany przez wiodące uniwersytety i instytuty.

  • 2. Czy Rosita jest jedynym producentem?

    Tak. Firma Rosita otrzymała pozytywną opinię dotyczącą autentyczności oleju z wątroby dorsza z pierwszego tłoczenia od różnych specjalistów morskich. To jedyny producent oryginalnego, surowego oleju z wątroby dorsza Extra Virgin. W przypadku innych komercyjnych „naturalnych” marek, nawet jeśli do produkcji oleju z wątroby dorsza stosowana jest procedura ekstrakcji na zimno, nadal wymagana jest metoda związana z ciepłem w celu oczyszczenia oleju z zanieczyszczeń. Rosita jest jedyną firmą stosującą naturalną metodę oczyszczania bez użycia ciepła i chemii. Ta unikalna, opatentowana metoda wykorzystuje substancję naturalnie występującą w oceanie, która ma zdolność przyciągania i wiązania zanieczyszczeń jak magnes. Substancję tę wraz z związanymi z nią zanieczyszczeniami można następnie delikatnie usunąć z oliwy w podobny sposób, jak usuwa się osady z dobrego wina.

  • 3. Jak smakuje tran Rosita?

    Rosita Extra Virgin Cod Liver Oil jest świeży i surowy —produkowany z dziko żyjących dorszy na obszaże czystych wód Północnego Atlantyku. Biorąc pod uwagę wszystkie te wyjątkowe czynniki, smakuje jak świeża ryba! Producent nie robi nic, aby zmienić smak i zapach tranu. Nie dodaje się żadnych środków aromatyzujących.

  • Wielu osobom odpowiada ten smak, podczas gdy inni mogą uważać go za zbyt rybny.

  • Pamiętaj, że na rynku nie ma nic podobnego, więc smak tranu Rosita różni się od olejów z wątroby dorsza, które można kupić. Przetwarzany przemysłowo olej z wątroby dorsza, który smakuje jak cytryna lub jest mdły, prawdopodobnie jest pozbawiony odpowiednich składników odżywczych. Tutaj możesz być pewien, że nieprzetworzony, wolny od syntetycznych dodatków olej z wątroby dorsza, który otrzymujesz od Rosita, jest tak świeży, jak w dniu butelkowania. Jeśli jesteś naprawdę wrażliwy na smak świeżej ryby, również mamy w ofercie kapsułki z olejem z wątroby dorsza Extra Virgin firmy Rosita, które mają praktycznie niewyczuwalny smak. 

  • 4. Jakie badania potwierdzają prozdrowotne działanie oleju z wątroby dorsza z pierwszego tłoczenia?

    Tran z wątroby dorsza był tradycyjnie spożywany jako część diety, w szczególności przez ludzi mieszkających na północnych obszarach przybrzeżnych Norwegii. Miało to kluczowe znaczenie dla przetrwania, zwłaszcza w zimnych, ciemnych i burzowych warunkach. Mówiono również, że wspomaga osoby z problemami zdrowotnymi, w tym z reumatyzmem, bólami stawów i sztywnością mięśni. Na początku XX wieku naukowcy ustalili, że olej z wątroby dorsza ma działanie przeciwkrzywicze, dlatego matki podawały go swoim dzieciom, aby wspomóc ich odporność. Współczesne badania naukowe potwierdzają te poglądy.

  • Okazuje się, że olej z wątroby dorsza jest bogatym w składniki odżywcze pełnowartościowym pokarmem. Autentyczny olej z wątroby dorsza jest odwiecznym źródłem witamin A, D3 i długołańcuchowych kwasów tłuszczowych omega-3, zwłaszcza kwasu dokozaheksaenowego (DHA) i kwasu eikozapentaenowego (EPA).

  • 5. Dlaczego używa się gatunku dorsza Gadus morhua?

    Odkąd olej z wątroby dorsza stał się popularnym lekarstwem, do jego produkcji używano wątróbek kilku gatunków Gadusa. Wielu rybaków nie jest w stanie ich rozróżnić. Gadus morhua, który żyje w zimniejszych wodach i głębszych regionach morskich, był gatunkiem dorsza tradycyjnie używanym przez przodków rodziny Rosita do produkcji oleju z wątroby dorsza o jakości medycznej. Gadus morhua jest uważany w Norwegii za przysmak o wyjątkowej konsystencji. Ryba ta ma również bogatszy smak w porównaniu ze zwykłym dorszem, a po ugotowaniu rozpada się na talerzu w dużych kremowych płatach. Oleje z wątroby innych gatunków ryb, na przykład olej z wątroby halibuta, są bogatsze w rozpuszczalne w tłuszczach witaminy A i D. Nie mają jednak udokumentowanych właściwości zdrowotnych, takich jak dorsz z gatunku Gadus morhua. „Cod Liver Oil and Chemistry” autorstwa FP Mollera i „The Three Kinds of Cod Liver Oil” autorstwa LJ De Jongha to dwie książki napisane pod koniec XIX wieku, opisujące spektakularne efekty lecznicze wątroby dorsza z gatunku Gadus morhua. Ponieważ Gadus morhua jest tak rozpowszechniony w regionie Lofotów w Norwegii, że w XIX wieku stał się wylęgarnią produkcji tranu z wątroby dorsza i pozostaje nim do dziś.

  • 6. Jak przyjmować tran Rosita?

    Oto zalecenia dotyczące dawkowania tranu Rosita:

  • • Dorośli: ½ do 1 łyżeczki dziennie.

  • • Dzieci i osoby wrażliwe: 1 do 4 kropli dziennie.

  • • Niemowlęta (zgodnie z zaleceniami lekarza): 1 do 3 kropli dziennie. Krople można podawać łyżką lub zakraplaczem przed karmieniem.

  • • Kobiety w ciąży i karmiące piersią: Nie przekraczać więcej niż ¼ łyżeczki dziennie.

  • Najlepiej przyjmować z jedzeniem.

  • Oto zalecenia dotyczące dawkowania tranu w kapsułkach Rosita:

  • • Dorośli: 3 kapsułki dziennie. (butelka z 90 kapsułkami wystarczy na 30 dni).

  • • Dzieci i osoby wrażliwe: 1 kapsułka dziennie. Kapsułki żelowe można nakłuwać szpilką i wlewać olej do buzi dziecka. 

  • • Niemowlęta (zgodnie z zaleceniami lekarza): 1 do 3 kropli dziennie. Kapsułki żelowe można nakłuć szpilką i wycisnąć olej do buzi niemowlęcia.

  • • Kobiety w ciąży i karmiące piersią: Nie przekraczać więcej niż 3 kapsułek dziennie. 

  • Najlepiej przyjmować z jedzeniem. 

  • Ważne: Tran Rosita jest produktem wysokiej jakości, czystym i silnie działającym. Dlatego niezwykle istotne jest, aby zacząć powoli, od mniejszej dawki niż zalecana. Na przykład bardzo mała dawka co drugi dzień, a nawet raz w tygodniu, dopóki nie będziesz w stanie ustalić, w jaki sposób suplement wpływa na T

  • woje ciało i jaka dawka jest dla Ciebie odpowiednia.

  • Oto kilka praktycznych wskazówek jak przyjmować olej z wątroby dorsza dla zachowania najbardziej optymalnego smaku:

  • 1. Butelka z tranem musi być schłodzona.

  • 2. Przed przyjęciem preferowanej dawki, należy wyjąć tran z lodówki i ustawić na blacie na dwie minuty.

  • 3. Następnie wstrząsnąć! Zabieg ten pozwoli na odpowiednie wymieszanie oleju oraz zapewni niezmienny smak tranu.

  • 4. Niektórzy ludzie po zażyciu tranu lubią przegryźć plasterek pomarańczy. Zewnętrznie: Olej można stosować zewnętrznie, wcierając w skórę. Miejscowo na rany oraz jako eliksir do ciała.

  • 7. Jak przechowywać tran Rosita?

    Właściwe przechowywanie ma kluczowe znaczenie dla zachowania właściwości odżywczych oleju z wątroby dorsza Rosita Extra Virgin. Stosując ten produkt, należy przechowywać go z dala od bezpośrednich źródeł ciepła i światła słonecznego.

  • Olej: Po otrzymaniu tranu Rosita należy schłodzić butelkę (jeśli zamierzasz szybko spożyć produkt). W celu dłuższego przechowywania nieotwarte butelki można przechowywać w zamrażarce do trzech lat od daty produkcji na opakowaniu. Po otwarciu spożyć w ciągu trzech miesięcy. Ogólnie rzecz biorąc, olej musi być przechowywany w ciemnym i chłodnym miejscu. Po schłodzeniu lub zamrożeniu może stać się mętny i gęsty. To nie jest powód do niepokoju. Wystarczy delikatnie wstrząśnij przed użyciem.

  • Kapsułki żelowe: Aby utrzymać kapsułki Rosita w jak najlepszym stanie przez jak najdłuższy czas, przechowuj je w ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, najlepiej w zakresie od 15°C do 25°C. 

  • Krótkie wahania temperatury, zarówno wysokie, jak i niskie, mają niewielki lub żaden wpływ na produkt. Przechowywanie przez dłuższy czas kapsułek w obniżonej temperaturze może zwiększyć przepuszczalność żelu, dlatego nie zaleca się przechowywać ich w lodówce ani zamrażać.

  • Okres przydatności do spożycia kapsułek Rosita Extra Virgin Cod Liver Oil wynosi trzy lata od daty produkcji.

  • 8. Czy powinienem przyjmować olej czy kapsułki żelowe?

    Rosita Extra Virgin Cod Liver Oil jest dokładnie taki sam, niezależnie od formy, którą wybierzesz. Zarówno kapsułki żelowe, jak i płyn mają pełne spektrum kwasów tłuszczowych omega, wysoki poziom witamin A i D w ich naturalnej, nieskażonej postaci oraz są surowe i świeże.

  • Pod względem miligramów na butelkę płyn jest bardziej ekonomiczny. Przy około ½ łyżeczki dziennie płyn wystarczy na dwa miesiące, podczas gdy butelka kapsułek wystarczy na nieco mniej niż jeden miesiąc.

  • Klienci, którzy decydują się na zakup kapsułek, robią to głównie dlatego, że chcą uniknąć smaku świeżej ryby. Kapsułki są również wygodne, ponieważ nie wymagają przechowywania w lodówce i świetnie sprawdzają się w podróży. Wreszcie, kapsułki mają dodatkową zaletę, że są wykonane z kolagenu rybiego. Kolagen rybi jest łatwiej wchłaniany niż kolagen bydlęcy (który często stanowi otoczkę softgelową innych suplementów dostępnych na rynku) i wspomaga zdrowie skóry, włosów, paznokci i stawów.

  • 9. Dlaczego tran Rosita wymaga chłodzenia?

    Dorsz jest zwierzęciem zmiennocieplnym. Oznacza to, że temperatura jego ciała jest równa temperaturze otaczającej wody. Głębokie wody, w których żyją dzikie dorsze, które poławia Rosita, mają temperaturę od około 2°C do -1°C i zimniejszą. Tak więc, przechowując olej z wątroby dorsza Rosita Extra Virgin w lodówce, w rzeczywistości naśladujesz temperatury naturalnego środowiska żywego dorsza. 

  • Pamiętaj, że Rosita to surowe, świeże, pełnowartościowe jedzenie. W ten sam sposób, w jaki wiele innych surowych, świeżych, pełnych produktów spożywczych (takich jak na przykład surowe masło) wymaga chłodzenia, aby zachować świeżość, tak samo jest z tranem Rosita.

  • 10. Mój tran Rosita jest mętny dlaczego?

    Rosita Extra Virgin Cod Liver Oil to czysty, prawdziwy produkt spożywczy, który jest surowy, nieprzetworzony i nieskażony, bez żadnych dodatków. Zawiera również bogate kwasy tłuszczowe omega. Z powodu tych czynników może mętnieć po schłodzeniu (chociaż zmętnienie może się różnić w zależności od partii). Jeśli Twój tran Rosita jest mętny, po prostu pozwól mu odpocząć na blacie przez kilka minut i lekko wstrząśnij przed spożyciem.

     
  • 11. Dlaczego w moim oleju są małe drobinki?

    Rosita nie dodaje żadnych dodatków i nie usuwa składników odżywczych. W oleju mogą znajdować się małe drobinki lub cząsteczki. Mogą to być woski, stearyny lub inne naturalnie występujące tłuszcze. To wszystko jest całkowicie normalne i naturalne.

  • 12. W jaki sposób dostarczany jest olej z wątroby dorsza Rosita Extra Virgin?

    Rosita Extra Virgin Cod Liver Oil w płynie i kapsułkach można bezpiecznie wysłać do Ciebie za pośrednictwem DPD lub InPost, która obejmuje śledzenie.

  • 13. Czy wysyłka w ciepłe dni wpłynie na świeżość oleju?

    Firma Rosita zapewnia bezpieczną wysyłkę oleju we wszystkich temperaturach. Produkt ten zachowuje swoją świeżość, nawet jeśli jest ciepło lub gorąco. Dzieje się tak, ponieważ ciepło może wpływać na świeżość oleju tylko w obecności tlenu. Butelka płynnego oleju z wątroby dorsza jest wypełniana azotem (w celu usunięcia tlenu) przed zamknięciem opakowania. Kapsułki są również szczelnie zamknięte i całkowicie chronione przed dostępem tlenu. Pozwala nam to na wysyłkę do Ciebie, nawet bez okładów z lodu!

  • 14. Czy Rosita Extra Virgin Cod Liver Oil wymaga okładów z lodu do wysyłki?

    Rosita Extra Virgin Cod Liver Oil nie wymaga okładów z lodu do wysyłki. Tran Rosita może bezpiecznie wysyłać we wszystkich temperaturach, nawet gdy na zewnątrz jest naprawdę gorąco. Dzieje się tak, ponieważ ciepło może wpływać na świeżość oliwy tylko w obecności tlenu. Twoja butelka płynnego oleju z wątroby dorsza jest wypełniona azotem (w celu usunięcia tlenu) przed zamknięciem opakowania. Kapsułki są również szczelnie zamknięte i całkowicie chronione przed dostępem tlenu. Oznacza to, że możesz zamówić tran Rositę bez zabezpieczenia okładami z lodu i nadal mieć gwarancję otrzymania świeżego produktu.

     
  • 15. Jakie składniki znajdują się na butelce tranu Rosita?

    100% olej z wątroby dziko żyjącego dorsza (Gadus morhua), rozmaryn, organiczna witamina E.

  • 16. Ile jednostek witaminy A i witaminy D znajduje się w jednej porcji tranu Rosita?

    Rosita Extra Virgin Cod Liver Oil to całkowicie nierafinowana i nieprzetworzona pełnowartościowa żywność, więc stężenie składników odżywczych zawsze będzie się nieznacznie różnić w zależności od partii ze względu na naturalnie występujące zmiany sezonowe. Oto ogólna ilość witamin A i D w jednej łyżeczce tranu, która odpowiada jednej porcji:

  • • witamina D3 – 395 j.m. na łyżeczkę,

  • • witamina A - 3900 IU na łyżeczkę.

     
  • 17. Ile jednostek witaminy A i witaminy D znajduje się w żelowych kapsułkach?

    Porcja 3 kapsułek Rosita Extra Virgin z olejem z wątroby dorsza zawiera:

  • • 3 mcg witaminy D3 na porcję (3 kapsułki żelowe),

  • • 365 mcg witaminy A na porcję (3 kapsułki żelowe).

  • 18. Jakie jest źródło naturalnej witaminy E stosowanej jako przeciwutleniacz w tranach Rosita?

    Witamina E jest całkowicie naturalna i pozyskiwana z niemodyfikowanych genetycznie nasion słonecznika. Jest to naturalna witamina E o pełnym spektrum, a nie izolowana witamina E. Nie zawiera typowych alergenów.

  • • Bezglutenu,

  • • Wolne od GMO,

  • • Bez soi,

  • • Bez orzeszków.

  • Zastosowane ilości naturalnej witaminy E są minimalne, ale niezbędne, aby całkowicie surowy i nieprzetworzony tran miał bardziej stabilny okres przydatności do spożycia.

  • 19. Z czego są wykonane kapsułki żelowe?

    Kapsułki są wykonane w 100% z żelatyny rybiej.

  • 20. Jakie są różnice między retinolem a palmitynianowymi formami witaminy A?

    Palmitynian retinylu (niektórzy producenci nazywają po prostu „palmitynianem”) jest główną formą przechowywania witaminy A we wszystkich wątróbkach rybnych i jest w rzeczywistości połączeniem retinolu i kwasu palmitynowego. Niewielkie ilości „wolnego retinolu” mogą również znajdować się w wątrobie.

  • Jeśli chodzi o analizę zawartości witaminy A w olejach z wątroby rybiej, nie ma potrzeby oddzielnego pomiaru poziomu palmitynianu (forma dominująca) i retinolu (forma drugorzędna). Kiedy próbka oleju z wątroby ryb jest wysyłana do badań analitycznych w celu zmierzenia całkowitego poziomu witaminy A, laboratorium pobierze próbkę oleju z wątroby i rozbije wszystkie formy witaminy A obecne w oleju z wątroby (w tym postać palmitynianu) do postaci retinolu. Następnym krokiem jest zmierzenie ilości obecnego retinolu, a zatem pomiar ten jest miarą całkowitej zawartości witaminy A w tej próbce oleju z wątroby rybiej.

  • 21. Czy trany Rosita zawierają zarówno witaminę D2, jak i witaminę D3?

    „Dorsz zawiera tylko witaminę D3. Nie ma witaminy D2 ani w dorszach, ani w oleju z wątroby dorsza”.

  • - Dr Jacob Exler, dietetyk, Laboratorium danych żywieniowych USDA

  • Rosita Extra Virgin Cod Liver Oil zawiera dokładnie to, co można znaleźć w oleju z wątroby żywego dzikiego dorsza. Chociaż witamina D2 (ergokalcyferol) i witamina D3 (cholekalcyferol) są dostępne w diecie ryb, witamina D2 jest prawie nieobecna w rybach i olejach z wątroby ryb. Możliwe wyjaśnienie, dlaczego tak się dzieje, znajduje się poniżej.

  • 22. Formy witaminy D dostępne w diecie ryb?

    Witamina D2

  • Fitoplankton: Mikroalgi żyją na powierzchni wody, a witamina D2 prawdopodobnie powstaje w wyniku ekspozycji na słońce prowitaminy D (ergosterolu). Potwierdza to fakt, że mikroalgi badane w sierpniu miały wyższą zawartość witaminy D niż w październiku i grudniu.

  • Witamina D3

  • Fitoplankton: niektórzy donoszą, że mikroalgi zawierają również (oprócz ergosterolu i witaminy D2) zarówno witaminę D3, jak i prowitaminę D3. Istnieją dowody na istnienie mikroalg (fitoplanktonu), ponieważ podstawą łańcucha pokarmowego jest pochodzenie witaminy D3 z ryb. Występowanie witaminy D3 w mikroalgach sugeruje, że witamina D3 może występować w królestwie roślin. A witaminę D3 zidentyfikowano w kilku gatunkach roślin.

  • Zooplankton: Zooplankton zawiera głównie 7-dehydrocholesterol jako zawartość prowitaminy D. Dorsz zjada również zooplankton (tj. Copepoda). Poziomy witaminy D3 mogą się różnić w zależności od pory roku i głębokości morza, w którym znajduje się zooplankton.

  • Skóra ryb: Chociaż istnieją pewne dowody na syntezę witaminy D3 w skórze ryb, synteza witaminy D3 jest prawdopodobnie nieistotna lub minimalna ze względu na ograniczone promieniowanie UVB w ich naturalnym środowisku w połączeniu z niskimi ilościami 7-dehydrocholesterolu w skórach ryb. 

Olej z wątroby chimery Rosita

  • 1. Kto powinien rozważyć dodanie oleju z wątroby chimery do swojej codziennej suplementacji?

    Rosita Ratfish Liver Oil może być stosowany przez osoby o różnych potrzebach zdrowotnych:

  • • Prawdziwych smakoszy, którzy szukają rzadkiego i unikalnego profilu składników odżywczych.

  • • Ludzi którzy szukają całkowicie naturalnego suplementu o wysokiej zawartości alkilogliceroli.

  • • Rodzin z dziećmi ( nawet wrażliwych na smak ryb ).

  • • Osób uduchowionych, które chcą jasności umysłowej i odwapnienia szyszynki ( tzw. trzecie oko ), co znacznie ułatwia medytację, relaks i odpoczynek.

  • • Każdego kto pragnie poprawy ogólnego stanu zdrowia, w tym mózgu oraz układu odpornościowego i krążenia.

  • 2. W jaki sposób oczyszczany jest olej z wątroby chimery Rosita?

    Każda partia Rosita Ratfish Liver Oil jest delikatnie filtrowana pod kątem zanieczyszczeń bez użycia wysokiej temperatury lub rozpuszczalników. W ten sposób oleje z wątróbek rybich pozostają surowe i nadal zawierają bardzo niskie poziomy zanieczyszczeń, znacznie poniżej surowych norm europejskich. Każda partia oleju z wątroby ratfish jest testowana pod kątem PCB i dioksyn, aby upewnić się, że oleje spełniają te normy. Wyniki są publikowane tutaj https://www.rositausa.com/pages/ratfish-liver-oil-testing.

  • Żadna inna firma zajmująca się olejem z wątroby chimery nie podejmuje wysiłku i kosztów, aby zapewnić te informacje. 

  • Należy pamiętać, że podobnie jak w przypadku wszystkich surowych owoców morza, będą występować pewne zanieczyszczenia. Oferowanie oleju z wątroby ryb bez zanieczyszczeń wymagałoby destylacji molekularnej lub dezodoryzacji oleju. Oba te procesy wykorzystują bardzo wysokie temperatury, które niszczą naturalną witaminę A, D i E w oleju. Rosita nigdy nie naraża tranu na utratę wartości odżywczych, a bardzo niski poziom zanieczyszczeń stanowi najlepszą opcję dla osób poszukujących naturalnych, pełnych witamin i kwasów tłuszczowych omega. Trany Rosita zawsze są przetwarzane tak, aby były świeże i surowe.

  • 3. Jak pozyskiwany jest olej z wątroby chimery?

    Ratfish są zbierane wyłącznie przez lokalnych rybaków rzemieślniczych z głębokich, krystalicznie czystych i niezanieczyszczonych wód spektakularnych norweskich fiordów Helgelandu. Fiordy otoczone są skalistymi szczytami zachwycających pasm górskich, w tym „Siedmiu Sióstr”, które skąpane są w świetle białego słońca lub na tle migoczącej zorzy polarnej tańczącej na niebie. Szczególne naturalne warunki środowiskowe tego wspaniałego i dziewiczego obszaru łączą się w harmonii i przyczyniają się do powstania tego wysokiej jakości, wyjątkowego oleju.

  • Po pierwsze, ratfish są łowione dziko z małych łodzi rybackich, a nie z komercyjnych kutrów rybackich.

  • Zachowanie naturalnej jakości świeżo złowionych chimer zależy od starannego obchodzenia się z nimi po połowach. W związku z tym rybacy otrzymują surowe wytyczne, które obejmują ochronę ich przed narażeniem na temperatury wyższe niż temperatura chłodzenia, poprzez oblodzenie ryb natychmiast po złowieniu. Te praktyki, rzadko spotykane w łowiskach komercyjnych, sprawiają, że otrzymujemy ryby tak świeże, jak w momencie wyciągnięcia ich z wody.

  • Po zakończeniu odłowu ryby są szybko przewożone na brzeg. Następnie są dokładnie selekcjonowane i wykorzystuje się tylko ryby w określonym wieku i wielkości. Wątroby ryb większych rozmiarów (powyżej określonej wagi) nigdy nie są używane do produkcji oleju.

  • Aby uzyskać jak najświeższy olej, należy jak najszybciej usunąć wątróbki ze zdrowych ryb. Wątroby Ratfish są starannie wyjmowane i ręcznie sprawdzane, a do ekstrakcji oleju wybierane są tylko wątróbki najwyższej jakości. Wątroba chimery, gdy jest zdrowa i tłusta, jest koloru kremowego i tak miękka, że można przez nią przecisnąć palec. Wątróbki chude pogłębiają kolor do czerwonawego lub prawie czarnego odcienia – nigdy nie są one wykorzystywane do produkcji oleju.

  • Firma Rosita dba o to, aby wątroby były traktowane bardzo ostrożnie i nigdy nie były wystawiane na działanie wysokich temperatur ani chemikaliów. Nieostrożne obchodzenie się z wątrobą może spowodować jej siniaki, sprzyjając degradacji wątroby i obniżając jakość produkowanego tranu (odpowiednie są tylko nieuszkodzone, świeże wątróbki).

  • Ścisła kontrola temperatury przed i podczas procesu ekstrakcji oleju z wątroby chimery ma również kluczowe znaczenie dla jakości produktu końcowego.

  • Ostatecznie wybrane wątróbki są dokładnie czyszczone przez mycie w czystej zimnej wodzie. Dziko zebrane wątróbki chimery poddawane są następnie autorskiemu, unikalnemu i całkowicie naturalnemu procesowi ekstrakcji. Ten naturalny proces zachodzi jak najszybciej po połowach (aby uniknąć jakichkolwiek zmian chemicznych), w czystym i wolnym od zapachów środowisku. 

  • Oto jak to działa:

  • Wykorzystywana jest delikatna zmiana temperatury, od lodowatej wody, w której zanurzane są świeże wątróbki po połowie, do temperatury poniżej temperatury pokojowej.

  • Ta zmiana w naturalny sposób powoduje uwolnienie oleju.  Ta zmiana odbywa się również przy całkowitym braku ciepła, co chroni wartość odżywczą oleju. Co równie ważne, wątróbki nigdy nie są poddawane obróbce chemicznej, nie stosuje się rozpuszczalników, urządzeń mechanicznych, wytapiania, ani metodzy Petera Möllera (parowej), destylacji, zimowania, gnicia, rozkładowi, rafinacji alkalicznej, bieleniu, dezodoryzacji czy zamrażaniu. Producent dokłada wszelkich starań, aby zachować właściwości lecznicze oleju z wątroby chimery i jego naturalne bogactwo składników odżywczych.

  • Ten proces jest taki, ponieważ jedynym sposobem na przeprowadzenie tej subtelnej, delikatnej zmiany temperatury jest kontrolowanie całego procesu od połowu do butelki. Na każdym etapie dba się o wątróbki, aby utrzymywały optymalną temperaturę, która pozwala na naturalne uwolnienie świeżego tranu. Należy pamiętać, że proces uwalniania oleju z wątroby chimery jest taki sam, jak w przypadku oleju z wątroby dorsza.

  • Natychmiast po uwolnieniu tran jest bardzo delikatnie filtrowany za pomocą specjalnej opatentowanej metody, która wykorzystuje wyłącznie grawitację, w niskich temperaturach. Ta metoda po prostu usuwa cząstki tkanki wątroby, bez rafinacji tranu. W przeciwieństwie do tego, konwencjonalne procedury usuwają większość zdrowych, rozpuszczalnych w tłuszczach witamin, dlatego producenci komercyjni dodają syntetyczne witaminy, aby nadrobić straty.

  • 4. Co to jest ratfish?

    Olej z wątroby ratfish pozyskiwany jest z wątroby mało znanej grupy spokrewnionych rekinów zwanych Chimerami (Chimaera monstrosa Linnaeus; nazwa zwyczajowa: ratfish, rabbitfish lub ghost shark). Chimera bierze swoją nazwę od greckiej chimery, mitycznego potwora z głową lwa, ciałem kozy i ogonem smoka. Jest potomkiem Echindy i Tyfona.

  • Chimery to prymitywna grupa ryb, której szkielety składają się z chrząstki zamiast kości i pochodzą sprzed ponad 300 milionów lat. Są prawdziwymi ocalałymi sprzed dinozaurów i od tego czasu niewiele się zmieniły. W rzeczywistości może to być najstarsza i najbardziej zagadkowa żyjąca dziś grupa ryb.

  • Ratfish występuje we wszystkich oceanach świata, blisko dna, na głębokościach od 300 do 500 metrów, przy maksymalnej głębokości 1663 metrów. Ryby te są prawie w połowie rekinem, a w połowie płaszczką, z gładką skórą, dużymi błyszczącymi zielonymi oczami przeznaczonymi do widzenia w ciemnych głębinach, króliczym i małym pyskiem otoczonym dużymi wargami. Nos chimery jest usiany czujnikami elektrycznymi, które mogą wykrywać słabe sygnały elektryczne wydzielane, gdy żyjące na dnie ofiary – w tym kraby, ślimaki, rozgwiazdy, robaki morskie, jeżowce, małże, krewetki i małe ryby – używają swoich mięśni i jest wystarczająco czuły, aby wykryć bicie ich serca. Ciała chimer zwężają się do wyjątkowo długiego, nitkowatego ogona, a ich podobne do gryzoni zęby przeznaczone są do miażdżenia skorup zdobyczy.

  • Połowy tego gatunku ryb są rzadkie, chociaż są jadalne, a ich białe mięso jest smaczne. Jednak po usunięciu wątroby, głowy i wnętrzności pozostaje mniej niż 10% do wykorzystania jako źródło pożywienia. Głównym tego powodem jest wielkość wątroby, która stanowi dużą część całkowitej masy ryb.

  • Wątroba chimery stanowi około 60% jego całkowitej masy ciała i zawiera wyjątkowo dużą ilość tranu. Zawartość tranu wynosi około 60%, ale w niektórych przypadkach może sięgać nawet 80% masy mokrej wątroby. Duża tłusta wątroba odgrywa ważną rolę w utrzymaniu neutralnej wyporności.

  • 5. Jaka jest zalecana dawka oleju z wątroby Ratfih Rosita?

    Najlepiej przyjmować z jedzeniem.

  • • Dorośli: 15 kropli dziennie.

  • • Dzieci i osoby wrażliwe: 5 kropli dziennie.

  • • Niemowlęta (zgodnie z zaleceniami lekarza): 1 do 2 kropli do ust lub zmieszaj z mlekiem matki.

  • • Matki karmiące piersią: Mogą spożywać olej bezpośrednio (2 do 5 kropli dziennie) i pozwolić bogatym składnikom odżywczym przejść przez mleko do dziecka.

  • Ważne: Olej z Chimery Rosita jest produktem wysokiej jakości, czystym i silnie działającym. Dlatego niezwykle ważne jest, aby zacząć powoli od mniejszej dawki niż zalecana. Na przykład bardzo mała dawka co drugi dzień, a nawet raz w tygodniu, dopóki nie będziesz w stanie ustalić, w jaki sposób suplement wpływa na Twoje ciało i jaka dawka jest dla Ciebie odpowiednia.

  • 6. Jak przechowywać olej z ratfish?

    Spośród wszystkich tranów Rosita Ratfish Liver Oil jest jednym z najbardziej stabilnych ze względu na naturalnie występujący profil witaminy E. Niemniej jednak właściwe przechowywanie ma kluczowe znaczenie dla zachowania właściwości odżywczych tranu. Firma Rosita pakuje Ratfish Oil w małe butelki z ciemnego szkła, aby chronić je przed światłem i tlenem; zachowując w ten sposób świeżość. 

  • Proszę przechowywać Rosita Ratfish Liver Oil w lodówce lub zamrażarce.

  • Okres ważności nieotwartych butelek: 3 lata od daty produkcji w przypadku przechowywania w lodówce, 5 lat w przypadku przechowywania w zamrażarce.

  • Okres ważności otwartych butelek: Po otwarciu przechowywać Rosita Ratfish Liver Oil w lodówce i spożyć w ciągu 3 miesięcy. Po każdym użyciu zakręć butelkę i włóż z powrotem do lodówki, aby przedłużyć świeżość.

  • Unikać kontaktu ze szklanym zakraplaczem (kontakt ze skórą może spowodować degradację przeciwutleniaczy).

  • 7. Czy olej z wątroby ratfish powinien być przyjmowany na pusty żołądek czy z jedzeniem?

    Każdy sposób jest w porządku, chociaż przyjmowanie z jedzeniem może pomóc w połykaniu oleju.

  • 8. W jaki sposób dostarczany jest olej z wątroby chimery Rosita?

    Twoje produkty Rosita wysyłamy do Ciebie za pośrednictwem DPD lub InPost, możliwe jest śledzenie przesyłki. Rosita Ratfish Liver Oil jest dostarczany bez zimnych okładów lub suchego lodu. Należy pamiętać, że to nie jest problemem, jeśli butelka zostanie dostarczona ciepła lub gorąca, ponieważ olej naturalnie zawiera ponad 33% zawartości alkiloglicerolu, który jest naturalnym przeciwutleniaczem. Ponadto do oleju nie dodaje się żadnych dodatkowych przeciwutleniaczy, ponieważ chimery produkują i przechowują własną witaminę E, która również pomaga zachować świeżość.

  • 9. Jakie witaminy zawiera olej z wątroby chimery?

    Witamina A: Rosita Ratfish Liver Oil zawiera bezpieczne poziomy aktywnej formy witaminy A (zwanej także retinolem lub wstępnie uformowaną witaminą A).

  • Witamina D3: Zawiera również naturalną witaminę D3 (cholekalcyferol), zamiast witaminy D2 (ergokalcyferol lub prewitamina D). Organizm wytwarza również witaminę D3 z cholesterolu w procesie wywołanym działaniem światła słonecznego na skórę. Bardzo niewiele pokarmów naturalnie zawiera witaminę D3. Dobrym źródłem jest olej z wątroby ryb i tłuste ryby, takie jak łosoś. Inne gatunki ryb (w tym inne gatunki dorsza) nie zawierają wymiernych ilości naturalnej witaminy D3.

  • Niski stosunek witaminy A do witaminy D: Należy również zauważyć, że Rosita Ratfish Liver Oil ma naturalnie niski stosunek witaminy A do witaminy D. Ten niski stosunek jest wyjątkowy wśród olejów z wątroby ryb. Badania sugerują, że niski stosunek może pozwolić witaminie D na wywieranie pełnego fizjologicznego działania ochronnego w organizmie.

  • Witamina E: Rosita Ratfish Liver Oil zawiera alfa-tokoferol, biologicznie i chemicznie najbardziej aktywną postać witaminy E i zdecydowanie najobficiej występujący rozpuszczalny w tłuszczach przeciwutleniacz u ludzi.

  • 10. Jaka jest konsystencja oleju z wątroby chimery?

    Rosita Ratfish Liver Oil zawiera pełne spektrum kwasów tłuszczowych omega. W przeciwieństwie do rafinowanych tranów rybich, Rosita zawiera wiele różnych kwasów tłuszczowych, które gęstnieją i rozdzielają się po schłodzeniu. Po schłodzeniu stearyny, woski i trójglicerydy mogą wyglądać jak cząsteczki, jako film, mętne lub gęste jak żelatyna. Jest to normalne w przypadku świeżego, dzikiego i surowego oleju z wątrób rybich. Butelkę można wyjąć z lodówki na trzy do pięciu minut przed użyciem, aby umożliwić równomierne wymieszanie i efektywne użycie zakraplacza.

  • 11. Jak samkuje olej z wątroby chimery?

    Rosita Ratfish Liver Oil ma średni, lekki, maślany smak. Ten olej jest idealny dla osób wrażliwych na smak ryb, a także dla dzieci, ponieważ na co dzień potrzebne są tylko krople.

  • 12. Dlaczego Rosita Ratfish Liver Oil nie wymaga dodania przeciwutleniaczy, aby pomóc zachować świeżość?

    W porównaniu z tranem z wątroby dorsza, tran z wątroby chimery ma naturalnie niższą zawartość tłuszczów wielonienasyconych. Jest również bogaty w naturalnie występującą witaminę E, która zapewnia właściwości przeciwutleniające, które utrzymują świeżość. Olej z wątroby dorsza nie zawiera wymiernych ilości naturalnie występującej witaminy E (dlatego do Rosita Extra Virgin Cod Liver Oil dodano niewielką ilość pełnowartościowej, organicznej witaminy E i organicznego ziela rozmarynu).

  • 13. Na czym polega badanie oleju z wątroby chimery Rosita?

    Każda partia Rosita Extra Virgin Ratfish Liver Oil jest testowana przez niezależną firmę w laboratorium mikrobiologicznym i certyfikowana zgodnie z surowymi europejskimi przepisami dotyczącymi mocy i czystości.

  • 14. Czy chimera nie jest rybą żerującą na dnie, która pochłania więcej zanieczyszczeń ( np. dioksyn, ołowiu, rtęci itp. ) niż większość ryb?

    Ratfish to denne pasożyty żyjące na głębokościach do 2000 metrów. Surowy olej z wątroby chimery (bezpośrednio z wątroby) przekracza europejskie limity zanieczyszczeń i nie zaleca się go spożywać, nawet tym mieszkańcom Norwegii, którzy są w stanie zdobyć świeże wątroby chimery.

  • Firma Rosita wykorzystuje ekskluzywną, opatentowaną naturalną metodę oczyszczania tranu bez użycia ciepła i chemikaliów, aby był bezpieczny do spożycia. Ta metoda wykorzystuje naturalnie występującą w oceanie substancję, która ma zdolność przyciągania i wiązania zanieczyszczeń jak magnes. Substancję tę wraz z związanymi z nią zanieczyszczeniami można następnie delikatnie usunąć z tranu w podobny sposób, jak usuwa się osady z dobrego wina. 

  • W przeciwieństwie do większości producentów tranów z wątroby rybiej, którzy używają destylacji molekularnej (wysokiej temperatury) do usuwania/redukcji zanieczyszczeń, procesu, który niszczy cenne witaminy A i D, proces firmy Rosita nie uszkadza witamin. Utrzymuje je w stanie nienaruszonym, tak jak w wątrobie ryby. Po przejściu tranu z chimery przez filtr zanieczyszczeń, jego testy są poniżej surowych europejskich wytycznych.

  • Ważne jest, aby pamiętać, że żadna ryba, którą jesz (ani wołowina, kurczak czy wieprzowina) nie jest całkowicie wolna od dioksyn i zanieczyszczeń, chyba że jest wysoko przetworzona, co niszczy składniki odżywcze.

  • 15. Co jest takiego wyjątkowego w oleju z wątroby chimery?

    Starożytni Wikingowie i rybacy ze Skandynawii uważali tran otrzymywany z dużej tłustej wątroby chimery za cenny dar morza. Używali tego rzadkiego daru do utrzymania ogólnego zdrowia, jak również do konkretnych celów, m.in. gojenia ran i leczenia ogólnego osłabienia, infekcji, podrażnień dróg oddechowych i pokarmowych oraz chorób gruczołów. Stosowano go również miejscowo w celu zmniejszenia stanu zapalnego i bólu, działał wspomagająco na gojenie się ran oraz jako eliksir na skórę.

  • Legenda głosi, że Wikingowie wieszali chimerę za głowę, a po pewnym czasie olej z wątroby zaczynał kapać z końca jego bardzo długiego ogona. Wikingowie zbierali wtedy ten wyjątkowy olej. W przeciwieństwie do dorsza, chimery żyją głównie w głębokich wodach i jako takie nie dawały obfitego zaopatrzenia dla Wikingów, którzy uważali olej z ich wątroby za bardzo rzadki i cenny prezent od morza, nazywając go „złotem oceanu”. Ratfish to niekomercyjny przyłowy gatunków ryb głębinowych, które są rzadko łowione. Średni połów rybaków z każdej sieci to mniej niż jedna ryba! W rezultacie Rosita Ratfish Liver Oil jest zasobem ograniczonym.

  • Istnieją dodatkowe przyczyny niskiego tempa produkcji, które są związane z surowymi wymaganiami dotyczącymi produkcji oleju z wątroby ryb o najwyższej możliwej jakości.

  • Firma Rosita ograniczyła odłowy w chronionych i odległych wodach do specjalnych okresów w roku, kiedy ryby kwitną i rozwijają się oraz produkują piękne wątróbki. To, w połączeniu z czasochłonnymi starymi technikami ekstrakcji i ekstremalnie niskimi temperaturami ekstrakcji (kosztem wydajności), sprawia, że produkcja jest bardzo wyspecjalizowana i ograniczona.

  • W przeciwieństwie do wysoko przetworzonych, rafinowanych olejów z wątroby rybiej, firma Rosita wytwarza ręcznie oleje z wątroby chimery oraz podąża za naturalnym rytmem zmian pór roku i cykli żerowania ryb. Dlatego każda partia może nieznacznie różnić się wyglądem, smakiem i zawartością składników odżywczych, ale zawsze zachowa swoją pierwotną integralność odżywczą.

Hydrolizat kolagenu Great Lakes Gelatin

  • 1. Co to jest kolagen?

    Kolagen występuje naturalnie w kościach, skórze i chrząstkach bydła. Hydrolizat kolagenu Great Lakes pochodzi ze skóry. Zawiera ponad 90% białka oraz charakterystyczną grupę aminokwasów, które sprawiają, że jest szybko wchłaniany i łatwo przyswajany przez organizm.

  • Kolagen zawiera glicynę, lizynę i prolinę, które mogą być wykorzystywane przez organizm do budowy struktur tkanki łącznej w celu wspierania funkcji komórek.

  • 2. Jakie rodzaje kolagenu znajdują się w hydrolizatach kolagenu Great Lakes?

    Hydrolizowane peptydy kolagenu bydlęcego to typu 1 i typu 3.

  • 3. Jaka jest różnica między hydrolizatem kolagenu, białkiem kolagenowym, peptydami kolagenowymi i hydrolizatami peptydów kolagenowych?

    Nie ma żadnej różnicy.

  • 4. Jaka jest różnica miedzy hydrolizatem kolagenu a żelatyną?

    Hydrolizat kolagenu jest formą żelatyny, a profile aminokwasów są takie same. Hydrolizat kolagenu łatwo rozpuszcza się w koktajlach, sokach, kawie itp. To najlepszy wybór dla konsumentów, którzy chcą dodać ten składnik odżywczy do swojej diety. Żelatyna musi zostać podgrzana, aby się rozpuściła i tworzy żel, który doskonale nadaje się do zastosowań kulinarnych.

  • 5. Jak hodowane jest bydło na kolagen Great Lakes?

    Produkty z kolagenu i żelatyny wołowej Great Lakes pochodzą od bydła hodowanego w Argentynie, Brazylii, Kanadzie i Stanach Zjednoczonych. Bydło było wypasane na pastwiskach i podlegało stałemu nadzorowi weterynaryjnemu.

  • Great Lakes jest zaangażowana w monitorowanie pojawiających się praktyk i badań w zakresie dobrostanu, aby być na bieżąco z najnowszymi postępami w zakresie dobrostanu zwierząt, bezpieczeństwa i jakości żywności.

  • 6. Czy kolagen jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i karmiących piersią?

    Zalecamy skonsultować się z lekarzem, ponieważ potrzeby żywieniowe mogą się różnić w okresie karmienia piersią lub ciąży.

  • 7. Czy kolagen jest bezpieczny dla mojego dziecka?

    Zawsze zalecamy konsultację z pediatrą, ponieważ potrzeby każdego dziecka mogą się różnić.

  • 8. Kiedy produkt traci ważność?

    Termin przydatności do spożycia jest wyraźnie wydrukowany na każdym opakowaniu hydrolizatu.

  • 9. Czy Great Lakes jest certyfikowane lub kontrolowane przez instytucje zewnętrzne?

    Produkty Great Lakes są zarejestrowani przez FDA i certyfikowani przez GMP.

  • 10. Czy Great Lakes przeprowadza testy swoich produktów?

    Firma testuje każdą partię, korzystając z niezależnego, certyfikowanego zewnętrznego laboratorium.

Kosmetyki Raw Nature

  • 1. Pomocy, mój dezodorant utknął!

    Jeśli dezodorant jest trudny do wypchnięcia lub utknął i nie chce się odkleić, spróbuj wykonać następujące kroki:

    1. Z założonym wieczkiem roluj dezodorant na twardej powierzchni, powinno to poluzować dezodorant z wewnętrznej wyściółki tuby i być w stanie wypchnąć go do góry.
    2. Jeśli dezodorant jest szczególnie trudny do wydobycia nawet po przetoczeniu go na twardej powierzchni, przechylić tubę do góry nogami z założoną pokrywką i naciśnij obiema kciukami na podstawę tuby, aby ją uwolnić. Teraz powinno działać.

  • 2. Czy moje pachy będą musiały się odtruć, gdy przestawię się na naturalny dezodorant?

    Krótko mówiąc, prawdopodobnie tak. Oto krótki przegląd tego, czego można się spodziewać, jeśli właśnie zrezygnowałeś z komercyjnego antyperspirantu. Skuteczność stosowania naturalnego dezodorantu może potrwać do 4 tygodni, szczególnie jeśli stosujesz komercyjny antyperspirant. Tak zwykle działa faza przejściowa:

    • Tydzień 1 - Na początku wszystko idzie dobrze.
    • Tydzień 2 - Bakterie pod pachami zaczynają się zmieniać, możesz zauważyć zapach pod pachami. Większość ludzi poddaje się na tym etapie, myśląc, że to nie działa. Ale bądź cierpliwy.
    • Tydzień 3 - Bakterie pod pachami zaczynają się równoważyć.
    • Tydzień 4 - Powinieneś być teraz w pełni dostosowany.

    Każdy etap detoksykacji może się różnić w zależności od chemii organizmu i różnych etapów, przez które przechodzisz w życiu. tj.: dorastanie, ciąża, dieta itp.

  • 3. Pomocy, wcisnęłam za dużo dezodorantu i już nie chce zejść!

    Jeśli naciskasz zbyt dużo, nie używaj ręki, aby pchnąć go z powrotem w dół, po prostu stuknij dno tuby w twardą powierzchnię, aż spadnie do rozmiaru, który chcesz.

  • 4. Mój produkt ma dziurę lub pęknięcie, dlaczego?

    Produkty Raw Nature są wlewane na gorąco, a gdy zaczną stygnąć, mieszanina wypycha się na zewnątrz tuby, tworząc otwór w środku. Ale nie martw się, ważymy każdy produkt, aby upewnić się, że masz w nim odpowiednią ilość. Te otwory nie wpływają na wydajność produktu, po prostu sprawiają, że jest on idealnie niedoskonały!

  • 5. Mój dezodorant ma białe plamki na górze - czy on się zepsuł?

    Nie, wcale nie - to tylko proszek magnezu wypływający na powierzchnię. Dezodorant nadal będzie bardzo skuteczny.

  • 6. Jaką ilość należy zastosować?

    Aby działał skutecznie, wystarczy tylko odrobina produktu. Dodatkowo jako bonus zużyjesz mniej i nie będzie Cię kusiło, aby nakładać go zbyt mocno.

  • 7. Czy dezodorant zabrudzi moje ubrania?

    Nie - nie, jeśli użyjesz tylko 2-3 machnięć dezodorantu pod każdą pachą. Skóra może wchłonąć tylko tyle produktu, zanim osiągnie punkt nasycenia, dlatego zalecamy stosowanie 2-3 machnięcia dezodorantu pod każdą pachą. Poza tym Twoja skóra nie jest w stanie więcej wchłonąć, więc osadza się na skórze, a następnie może skończyć na Twoich ubraniach.

  • 8. Mój sztyft gubi się w tubie i ciągle spada!

    Tekturowe tuby rozszerzają się i kurczą w różnych sytuacjach pogodowych, więc czasami może być denerwujące, że twój balsam do ust spada z powrotem do tuby, ale po prostu użyj palca wewnątrz tuby, aby utrzymać go na miejscu. To nie jest wielka sprawa, zwłaszcza wiedząc, że mniej plastiku trafi na wysypisko śmieci!

  • 9. Jak długo sztyft utrzyma się na mojej skórze?

    Powinny one działać (trwać) cały dzień (około 12 godzin), ale chemia ciała każdego jest inna, więc czasy te mogą różnić się w zależności od osoby. Nie przejmuj się koniecznością ponownej aplikacji sztyftu, jeśli zajdzie taka potrzeba. Przynajmniej wiesz, że nie nakładasz na swoją skórę toksycznych substancji chemicznych.

  • 10. Czy mogę stosować dezodorant w innych pocących się miejscach?

    Tak, można go stosować pod piersiami w taki sam sposób, jak pod pachami. Można go również używać do stóp.

  • 11. Czy kosmetyki są testowane na zwierzętach?

    Nie, nie są testowane na zwierzętach, jedynie na ludziach-ochotnikach. Produkty Raw Nature mają certyfikat, że są wolne od okrucieństwa na zwierzętach.

  • 12. Czy jest stosowany olej palmowy?

    Nie, nie jest stosowany. Wszystko, co znajduje się na liście produktów, to pełna lista składników.

  • 13. Czy opakowania produktów Raw Nature można kompostować?

    Opakowania produktów Raw Nature są w 100% biodegradowalne i nadają się do kompostowania w przydomowym kompostowniku.

  • 14. Gdzie są wytwarzane produkty?

    Wszystkie produkty Raw Nature są wytwarzane w Auckland w Nowej Zelandii.

  • 15. Czy macie dezodorant bez sody oczyszczonej?

    Tak! Sprawdź, Natural Deodorant - Vanilla Sensitive Skin.

  • 16. Używam naturalnego dezodorantu od dłuższego czasu i nie pachnę tak wspaniale, jak wtedy, gdy zacząłem go używać?

    Wygląda na to, że musisz przeprowadzić detoks pod pachami. Użyj maski do twarzy pod pachami - zalecamy tą z węgla drzewnego, ponieważ odciąga ona wszelkie toksyny / bakterie od skóry. Używaj dwa razy w tygodniu, jeśli jest naprawdę źle, w przeciwnym razie raz w miesiącu, zabieg ten powinien sprawić, że znów bedziesz pachnieć niesamowicie!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl