Polityka prywatności

Polityka prywatności serwisu RealFoods.pl

1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich usług poprzez Serwis.

2.  Serwis, należy do firmy ROBSOL Robert Banasik, Cicha 6c, 05-552 Łazy, NIP 1231036323, REGON 141611390 (Administrator).

2. Administrator zapewnia wszystkim użytkownikom Serwisu realizację uprawnień wynikających z przepisów Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.) (dalej „Ustawa”).

3. Korzystając w jakikolwiek sposób z Serwisu, Użytkownik akceptuje zasady zawarte w niniejszej Polityce Prywatności.

4. Użytkownik może w każdej chwili cofnąć wyrażone podczas rejestracji w Serwisie zgody na przetwarzanie jego danych osobowych oraz otrzymywania informacji marketingowych. W celu cofnięcia którejkolwiek z wyżej opisanych zgód użytkownik powinien skontaktować się z Administratorem poprzez e-mail info@realfoods.pl.

5. Użytkownik ma prawo do zmiany swoich danych lub usunięcia ich z naszych baz.

6. Serwis nie sprzedaje i nie udostępnia osobom trzecim danych personalnych czy adresowych Użytkowników.

7. W czasie korzystania z serwisu Użytkownik może zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych poprzez wypełnienie formularza.

8. Niepodanie wymaganych danych zablokuje możliwość skorzystania z funkcji serwisów i stron, jeśli niepodane dane są wymagane do ich prawidłowego funkcjonowania.

9. Dane osobowe podawane przy okazji wysyłania opinii na temat produktów czy serwisów i stron, są ogólnie dostępne dla wszystkich odwiedzających. W związku z powyższym dane te nie podlegają Polityce Prywatności.

10. ROBSOL Robert Banasik nie ponosi odpowiedzialności za skutki wykorzystania treści zawartych w serwisie.

11. Użytkownicy, którzy mają pytania dotyczące niniejszej Polityki Prywatności, praktyk stosowanych na tej stronie, czy też sposobów utrzymywania z nią kontaktów, proszeni są o wysłanie uwag na adres e-mail info@realfoods.pl.

12. Serwis wykorzystuje cookies, czyli małe pliki tekstowe identyfikujące Użytkownika i wysyłane do jego komputera.

13. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku.

14. Cookies, znane również jako HTTP cookies, pliki cookie, ciasteczka to małe porcje informacji wysyłane przez stronę internetową i przechowywane w plikach przeglądarki internetowej użytkownika. Główną funkcją cookies jest możliwość odczytania zebranych danych w celu umożliwienia obsługi konta użytkownika i odtworzenia jego dotychczasowych aktywności w Serwisie.

15. Cookies nie żadnych zawierają niebezpiecznych plików i nie można za ich pomocą dokonywać identyfikacji użytkownika i ustalać jego tożsamości.

16. Korzystamy z plików cookies w różnych celach: by strony i aplikacje działały szybciej i by były łatwiejsze w użyciu, aby lepiej dopasować treści i reklamy do twoich oczekiwań i zainteresowań oraz do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają w poprawianiu funkcjonalności i zawartości stron i aplikacji. Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

17. Rodzaje wykorzystywanych plików Cookies

Stosujemy dwa rodzaje tych plików:

  • sesyjne - pliki tymczasowe przechowywane w urządzeniu Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej i aplikacji lub wyłączenia przeglądarki internetowej,
  • stałe - przechowywane w urządzeniu Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

18. Możesz zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby cookies były blokowane – w całości lub w części.

  • Internet Explorer: Narzędzia, Opcje internetowe i wybrać Blokuj wszystkie cookies.
  • Google Chrome: Ustawienia, Pokaż ustawienia zaawansowane, sekcja Prywatność –tam Ustawienia treści i sekcja Pliki cookie.
  • Firefox: Narzędzia, Opcje, Prywatność i wybrać opcję nie śledź lub podobną.
  • Safari należy wybrać Ustawienia, Preferencje, Prywatność” i wybrać odpowiednią opcję.
  • W urządzeniach typu telefony komórkowe – po wybraniu przeglądarki należy wybrać „ustawienia”, „prywatność” i przejść do ustawień cookies.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl