
Uwielbiamy jeść je rano popijając kawą jako przekąskę przed intensywnym dniem w pracy, a także gdy mamy ochotę na wieczorny deser.
Ilość porcji: 12-15
Czas przygotowania: 15 minut.
Składniki
-
1/2 szklanki daktyli i rodzynek
-
1/4 szklanki hydrolizatu kolagenu Great Lakes
-
1 szklanka orzechów (użyj dowolnej kombinacji, ja zastosowałam nerkowce i orzechy pekan)
-
1/4 szklanki masła orzechowego
-
1/4 szklanki puree z dyni
-
1 szklanka płatków owsianych
Sposób przygotowania
1. Umieść w misce daktyle i zalej je wodą, odstaw na 2 godziny.
2. Namoczone daktyle wrzuć do pojemnika blendera, następnie dodaj hydrolizat kolagenu, puree z dyni, orzechy i masło orzechowe. Wszystkie składniki zmiksuj razem przy użyciu blendera wielofunkcyjnego. Z wymieszanych składników powstanie bardzo lepka masa.
3. Do ciasta dodaj płatki owsiane, aż uzyskasz pożądaną konsystencję, aby uformować kulę (około 1 szklanka).
4. Użyj dwóch łyżeczek do formowania ciastek, aby zrobić kulki.
5. Następnie uformowane kulki wstaw do lodówki na 2 godziny.