Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Energetyczne przekąski z dyni!
Energetyczne przekąski z dyni!

Uwielbiamy jeść je rano popijając kawą jako przekąskę przed intensywnym dniem w pracy, a także gdy mamy ochotę na wieczorny deser.

Ilość porcji: 12-15

Czas przygotowania: 15 minut.

Składniki

  • 1/2 szklanki daktyli i rodzynek

  • 1/4 szklanki hydrolizatu kolagenu Great Lakes

  • 1 szklanka orzechów (użyj dowolnej kombinacji, ja zastosowałam nerkowce i orzechy pekan)

  • 1/4 szklanki masła orzechowego

  • 1/4 szklanki puree z dyni

  • 1 szklanka płatków owsianych

Sposób przygotowania

1. Umieść w misce daktyle i zalej je wodą, odstaw na 2 godziny.

2. Namoczone daktyle wrzuć do pojemnika blendera, następnie dodaj hydrolizat kolagenu, puree z dyni, orzechy i masło orzechowe. Wszystkie składniki zmiksuj razem przy użyciu blendera wielofunkcyjnegoZ wymieszanych składników powstanie bardzo lepka masa.

3. Do ciasta dodaj płatki owsiane, aż uzyskasz pożądaną konsystencję, aby uformować kulę (około 1 szklanka).

4. Użyj dwóch łyżeczek do formowania ciastek, aby zrobić kulki.

5. Następnie uformowane kulki wstaw do lodówki na 2 godziny.

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl