Rosita Real Foods to zaufane źródło olejów z surowych rybich wątrób, pozyskanych z dziko żyjących dorszy atlantyckich (Gadus morhua), poławianych zgodnie z zasadami zrównoważonego rybołówstwa na obszarze czystych wód odległych norweskich fiordów.
W procesie ekstrakcji i produkcji nie stosuje się żadnych rozpuszczalników ani urządzeń mechanicznych. Tran jest nierafinowany – wytwarzany bez użycia wysokich temperatur w procesie, który zachowuje wszystkie jego niezwykłe wartości odżywcze.
Tran Rosita Extra-Virgin Cod Liver Oil (EVCLO)
Do tranu Rosita nie są dodawane żadne sztuczne składniki pokarmowe. Zawiera on wszystkie naturalnie występujące substancje odżywcze, które czynią go tak wyjątkowym. Na przykład witamina A w przeważającej ilości występuje w postaci retinolu, natomiast witamina D w większości występuje w formie cholekalcyferolu (D3).
Tran Rosita zawiera całe spektrum surowych kwasów tłuszczowych Omega 3, 4, 6, 7, 9 oraz 11. Jest szczególnie bogaty w długołańcuchowe kwasy omega 3 (EPA i DHA), znane także jako niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT).
Jakość witamin zawartych w tranie Rosita przynosi konkretne korzyści zdrowotne, takie jak:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tran Rosita jako surowa żywność nie jest standaryzowanym produktem, dlatego zawartość każdej butelki może się nieco różnić odcieniem i smakiem. Nie możemy zagwarantować, że każda butelka, którą kupisz od nas, będzie dokładnie taka sama jak poprzednia, ale możemy zagwarantować, że tran będzie zawsze wyjątkowej jakości, obfity w promujące zdrowie właściwości.
Moc witamin i innych składników surowego oleju z wątrób dorszy zależy od pory roku, wieku ryby i charakteru dostępnego dla niej pożywienia. Celem firmy Rosita jest zapewnianie tej samej jakości tłuszczy, jaką cieszyli się nasi przodkowie, bez prób zwiększenia zawartości substancji pokarmowych. To natura dyktuje proporcje składników odżywczych, takie jak powinny być.