Wyjątkowe połączenie dwóch uwielbianych przez wszystkich dipów. Awokado, limonka i kolendra nadają mu orzeźwiający smak guacamole, a ciecierzyca, tahina i oliwa z oliwek dodają mu śródziemnomorskiego charakteru humusu. Niezwykle łatwy i szybki w przygotowaniu. Koniecznie spróbuj i smacznego!
Ilość porcji: 6- 8
Czas przygotowania: 12 minut
Składniki
-
2 szklanki ciecierzycy ze słoika
-
2 dojrzałe awokado
-
½ szklanki hydrolizatu kolagenu Great Lakes
-
2 ząbki czosnku
-
¼ szklanki soku z limonki
-
6 łyżek tahiny
-
3 łyżki oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki mielonego kminku
-
sól
-
świeża kolendra
-
mielona słodka papryka
Sposób przygotowania
1. Umieść wszystkie składniki w blenderze, miksuj na najwyższych obrotach, aż do uzyskania konsystencji gładkiej pasty.
2. Przełóż humus do miski, skrop oliwą z oliwek oraz udekoruj kolendrą i mieloną papryką.