
Nie wyobrażasz sobie poranka bez kubka kawy? Na dobry początek dnia wypróbuj dziś naszą odświeżoną, zdrową wersję latte z dobrymi dodatkami, których nie znajdziesz w zwykłej kawiarni.
Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 7 minut
Nie wyobrażasz sobie poranka bez kubka kawy? Na dobry początek dnia wypróbuj dziś naszą odświeżoną, zdrową wersję latte z dobrymi dodatkami, których nie znajdziesz w zwykłej kawiarni.
Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 7 minut
Ten zielony koktajl to bardzo ciekawe i niesamowicie orzeźwiające połączenie mięty, ananasa i banana. Trzeba po prostu spróbować. Zapewnia dodatkową dzienną porcję błonnika, witaminy B, żelaza, kolagenu, potasu, witaminy C oraz kwasów tłuszczowych omega-3.
Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 10-15 minut
Współczesna grypa istnieje od setek lat, a obecne szczepy przystosowały się do bycia wysoce zakaźnymi i opornymi na niektóre leki przeciwwirusowe. Częściej występująca w okresie jesienno-zimowym grypa sezonowa, jest zasadniczo spowodowana rozprzestrzenianiem się zarazków między ludźmi i wywoływaniem infekcji w organizmie.
Możemy złapać grypę od innej osoby poprzez oddychanie powietrzem wypełnionym zarazkami, gdy ktoś kaszle lub kicha, lub dotykanie zainfekowanego przedmiotu, takiego jak klamka, a następnie dotykanie naszych ust lub nosa.
Kiedy ciało wyczuwa zarazki, takie jak grypa, układ odpornościowy reaguje i tworzy naturalny (i zdrowy) efekt zapalny, próbując zniszczyć obcych najeźdźców. Aktywowane są makrofagi (rodzaj białych krwinek), które pochłaniają obce komórki, próbując je zniszczyć.1
Rosita Real Foods to zaufane źródło olejów z surowych rybich wątrób, pozyskanych z dziko żyjących dorszy atlantyckich (Gadus morhua), poławianych zgodnie z zasadami zrównoważonego rybołówstwa na obszarze czystych wód odległych norweskich fiordów.
W procesie ekstrakcji i produkcji nie stosuje się żadnych rozpuszczalników ani urządzeń mechanicznych. Tran jest nierafinowany – wytwarzany bez użycia wysokich temperatur w procesie, który zachowuje wszystkie jego niezwykłe wartości odżywcze.
Wiele ze standardowych olejów rybich pochodzi od różnorodnych ryb o różnym stopniu skażenia, czego konsekwencją jest konieczność zastosowania chemicznych metod przetwórstwa, w celu uzyskania produktu nadającego się do konsumpcji przez człowieka. Zazwyczaj ryby po złowieniu poddawane są procesowi oczyszczania, w wyniku którego uzyskiwany jest rafinowany olej o długim terminie przydatności do spożycia. Oczyszczony olej poddawany jest procesom przemysłowym takim jak: odśluzowanie, wybielanie, dezodoryzacja (pozbywanie się nieprzyjemnych zapachów), destylacja w wysokiej temperaturze oraz oczyszczenie węglem aktywnym.